Altında kritik seviye açıklandı! Peki borsa yatırımcısı ne yapmalı?

Ekonomist Cüneyt Paksoy, bu hafta piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Paksoy, altın ve borsa yatırımcısına önemli tavsiyelerde bulundu. Altın ve borsanın yatırımcı için güvenli liman olmaya devam edeceğini vurguladı.

Yurt içi ve yurt dışı piyasalar bu hafta ABD'den gelen enflasyon verisiyle motive oldu. ABD'de yıllık enflasyon Ekim'de yüzde 3.2 artış gösterdi. Bu artışın beklentilerin altında olması nedeniyle Fed'in faiz artırımlarına ara vereceği beklentisini yükseltti. Bu gelişme özellikle altın fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettirdi. Ekonomist Cüneyt Paksoy, bu hafta piyasalarda yaşanan gelişmeleri Haber7'ye değerlendirdi. Paksoy, altın ve borsa yatırımcısına önemli tavsiyelerde bulundu. 

ALTIN YATIRIMCISININ YÜZÜ GÜLECEK

Ons altında fiyatlamanın 2 bin - 2 bin 100 dolar bandında sıkıştığını belirten Paksoy, 2 bin 100 dolar seviyesini aşması durumunda altının ons tarafında 2024'te 2 bin 300 - 2 bin 500 dolar seviyesinin görülebileceğinin altını çizdi. Gram altında özellikle bin 800 liranın altının alım için fırsat oluşturduğunu belirten Paksoy, Dolar/TL'de kademeli olarak 30 liraya gelindiğini, dolayısıyla gram altında 2 bin 200 lira seviyelerinin hedef olacağını vurguladı. Gram altında alım satım arasındaki fiyat farkına da dikkat çeken Paksoy, yatırımcılara tavsiyede bulundu. "Borsada, İstanbul Altın Rafinerisi patentiyle işlem gören S1 hisse senedi yatırımcılar için önemli bir alternatif olabilir. Alım satım durumunda hem fiyat farkı yok hem fiziksel altın olarak teslim alma imkanı var" dedi.

"BORSA YILI REKORLA KAPATABİLİR"

Borsada ana trendin yukarı yönlü olduğuna işaret eden Paksoy, borsada düzeltme hareketinin sonuna gelindiğini vurguladı. Borsanın 7 bin 300 - 7 bin 400 puan seviyesinden destek aldığını belirten Paksoy, borsa için önemli olacak haber akışlarını anlattı. Ekonomist Paksoy, "Filistin'deki insani dram, Meclis'te NATO kararının, ABD ile Kuzey Irak ve Suriye meselesi ve içerdeki ekonomi politikaları borsadaki gidişatı doğrudan etkileyecek gelişmeler" dedi. Paksoy, bu yıl için 6 bin 500 - 7 bin 100 puanda devam edilmesi takdirde borsanın bu yılı rekorla kapatacağını söyledi. Deutsche Bank'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporu da hatırlatan Paksoy, rapora göre borsaya 2024'te yabancı tahvillerin girişi yoğun olacak ve bu durumun da borsanın yukarı yönlü hareketini destekleyeceğini belirtti. BIST 100 endeksinin 7 bin 950 - 8 bin 100 puan eşiğini geçmesi ve burada kalıcı olması durumunda borsanın 10 bin 200 puana kadar yükseleceğine dikkat çeken Paksoy, borsanın 2024'te de yatırımcı için güvenilir yatırım araçlarından biri olmaya devam edeceğini belirtti. 

PİYASALARDA ENFLASYON ETKİSİ SÜRECEK

Enflasyon konusunda iyimser olmak için henüz erken olduğuna dikkat çeken Paksoy, enflasyonu yüzde 8-9'dan bu seviyelere getirmek mümkündü ancak çekirdek enflasyondaki katılık ve yapışkanlık sürüyor, hedeflenen noktaya gelmesi noktasında soru işaretleri var" diye konuştu. Fed'in asıl baktığı noktanın çekirdek enflasyon olduğunu belirten Paksoy, şuan için ABD'de çekirdek enflasyonun yüzde 4 seviyesinde olduğunu, dolayısıyla da hedeflenen seviyeye gelmesinin zor olduğunu vurguladı. Fed'in faiz artırım sürecinin başlayacağına dair söylemlerin henüz erken olduğunu söyleyen Paksoy, "2024'te de piyasalarda enflasyon etkisi devam edecek" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.