Faiz Artarsa Borsa Ne Olur? Düşer Mi, Yükselir Mi?

Faiz artırımı beklentisi her geçen gün daha da artıyor. 22 Haziran 2023 tarihinde yapılacak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına kısa süre kala vatandaşlar, faiz artırımı olması durumunda ne olacağını araştırmaya başladı. Peki faiz artarsa borsa ne olur? Faiz yükselirse borsa yükselir mi, düşer mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in zaman ve sabır telkin etmesi, piyasalarda faiz arttırımı beklentisine neden olmuştu. Bu açıklamalar sonrası iktidara yakın Hürriyet Gazetesi'nin yazarı Abdulkadir Selvi de "22 Haziran perşembe ciddi oranda faiz artışı olacak" dedi. Peki faiz artarsa borsa ne olur? Merkez Bankası faiz yükseltirse borsa yükselir mi, düşer mi?

Faiz Yükselirse Borsa Ne Olur? Düşer Mi, Yükselir Mi?

Normal beklentiler faiz artışını, yatırımcıların gözünde daha güvenli sabit getirili menkul kıymetlere yönelimi artırması demektir. Böyle bir durumda ise borsanın düşmesi beklenir.

Halk Tv'de yer alan habere göre, bulunduğumuz ekonomi gündemi şartlarında ise faiz artışının piyasaları iyileştirici etkisi odak alınacak. Faiz artırma girişimi borsadaki toparlanmanın ivmesi yatırımcıları heyecanlandırırken güçlü faiz artışları ve kemer sıkma politikaları ilk etapta borsada düzelmelere neden olabilir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.