Kredi Çekmeyi Düşünenler Dikkat! Faizler Fırladı... İhtiyaç Kredisinde Faizler Yüzde 60'a Dayandı

TCMB, politika faizini yüzde 25’e yükseltirken, ticari kredi faizlerinde de politika faizine bağlı ilk tavan kaldırılmış, böylece bankaların ticari kredi faizlerini yükseltmelerinin önü açılmıştı. İhtiyaç kredilerinde ortalama faiz, iki haftada 13 puanı aşarak yüzde 60'a dayandı.

TCMB verilerine göre, 26 Ağustos-1 Eylül haftasında ortalama ihtiyaç kredisi faizi, önceki haftaya göre 6,4 puanlık tarihi artışla yüzde 52,97’ye yükselmişti.

İhtiyaç kredilerinde ortalama faiz, iki haftada 13 puanı aşarak yüzde 60'a dayandı. Seçim sonrasında kredi faizleri ikiye katlandı.

Bankalarda ortalama ihtiyaç kredisi faizleri geçen hafta yaklaşık 7 puan daha artarak yüzde 59,71’e ulaştı. İhtiyaç kredisi faizlerinde iki haftalık yükseliş 13 puanı aştı.

Seçim öncesinde yüzde 30’lar seviyesinde olan ortalama ihtiyaç kredisi faizleri, seçim sonrasındaki dört ayda yaklaşık iki katına çıkmış oldu.

Geçen hafta ortalama taşıt kredisi faizleri de yaklaşık 10 puanlık yükselişle yüzde 46,46’ya yükseldi.

Taşıt kredisi faizleri seçim öncesinde yüzde 20’ler seviyesindeydi ve seçim sonrasında bu kredi türünde de faizler ikiye katlanmış oldu.

ihtiyac-kredisi5.jpg

Seçim öncesinde limit düşük tutulsa da yüzde 16’ları gören ortalama konut kredisi faizleri de geçen hafta yaklaşık 3 puanlık artışla yüzde 38,85’e yükseldi.

Seçim öncesinde uygulanan faiz tavanıyla birlikte yüzde 14’e kadar gerileyen ortalama ticari kredi faizleri de geçen hafta yaklaşık 3 puanlık yükselişle yüzde 40,87’ye ulaştı. Ticari kredi faizleri seçim öncesine göre üçe katlanmış oldu. (halk tv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.