Rusya'nın bir sonraki hedefi Moldova olabilir!

Romanya Genelkurmay Başkanı Gheorghita Vlad, dün yaptığı açıklamada Rus yayılmacılığının bir sonraki hedefinin Moldova olabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Romanya Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilen Gheorghita Vlad, Rusya'nın 22 Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi ve topyekûn saldırıların başarılı olması hâlinde yayılmacı emellerinden vazgeçmeyeceğini belirtti. Vlad, Özgür Avrupa Radyosuna (Radio Europa Liberă) 31 Ocak'ta verdiği röportajında bir sonraki hedefin Moldova olabileceğini kaydetti.

"KAYBEDECEK TEK BİR SANİYEMİZ BİLE OLMADIĞINA İNANIYORUM"

Genelkurmay Başkanı Vlad, "Avrupa Birliği'nin tüm nüfusu gibi Romanya nüfusu da endişeli. Harekete geçmeli ve hazırlıklı olmalıyız. Rusya Ukrayna'da kazanırsa, ana hedef Moldova olacaktır. Batı Balkanlar'da gerginliklere tanık olacağız. Kaybedecek tek bir saniyemiz bile olmadığına inanıyorum. Bu, tüm Avrupa ülkelerinin halkı hazırlamayı düşünmesi gereken bir andır." ifadelerini kullandı.

Vlad, konuya ilişkin olarak ayrıca, "Rusya Federasyonu dünya düzeni için, demokrasi için bir sorun haline gelmiştir. Aslında bu, Rusya'nın demokratik dünya ile savaşıdır. Bu Ukrayna ile bir savaş değildir." cümlelerine yer verdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.