Moldova'nın Rusya yanlısı eski Cumhurbaşkanı Dodon, vatana ihanet suçundan gözaltına alındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Moldova eski Cumhurbaşkanı Igor Dodon’un, vatana ihanet suçu dahil dört ayrı suç gerekçesiyle açılan dava kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Moldova Başsavcılığı Sözcüsü Mariana Cherpec, 24 Mayıs 2022 tarihinde gazetecilere verdiği demeçte, ülkesinin eski Cumhurbaşkanı Igor Dodon’un vatana ihanet suçu başta olmak üzere dört ayrı suçtan açılan dava kapsamında gözaltına alındığını duyurdu. Başsavcılık sözcüsü, soruşturmanın devam ettiğini belirterek Igor Dodon’un evinde ve ofislerinde aramalar başlatıldığını, eski cumhurbaşkanın 72 saat boyunca gözaltında tutulacağını dile getirdi.

23 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Igor Dodon, 24 Aralık 2020 tarihine kadar Rus yanlısı bir politikacı olarak görevini sürdürmüştü.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.