Zelenskıy ile Aliyev, Moldova'da bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Zirvesi için bulundukları Moldova'da görüştü. Ukrayna ile Azerbaycan arasındaki ikili ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Aliyev'in Ocak 2022'de Ukrayna'ya düzenlediği ziyaret ve ziyaret sırasında yapılan müzakereler ele alındı.

AZERBAYCAN UKRAYNA'YA YENİ BÜYÜKELÇİ ATADI

Aliyev, Azerbaycan ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesinden duyulan memnuniyeti dile getirirken Ukrayna'ya yeni büyükelçi atadıklarını ve bu diplomatın yakında göreve başlayacağını kaydetti.

ZELENSKIY ALİYEV'E TEŞEKKÜR ETTİ

Azerbaycan'ın Ukrayna'ya yaptığı insani yardımlar ve Ukraynalı çocuklar için Azerbaycan'a düzenlenen ziyaretler nedeniyle Aliyev'e teşekkür eden Zelenskıy, bunu takdirle karşıladıklarını ifade etti. Öte yandan Ukrayna ve Azerbaycan'ın uluslararası kuruluşlar çerçevesinde birbirlerinin toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik desteklerine değinildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.