Ruslar, Türkiye'de siber saldırı faaliyeti yürütüyor!

Financial Times, kısmi seferberlikten sonra Türkiye'ye kaçan Rusların siber saldırı ve hacker faaliyeti yürüttüğünü ortaya çıkardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'ya karşı başlatılan savaşa dahil etmek üzere 21 Eylül 2022'de ülke çapında kısmi seferberlik başlatıldı. Savaştan kaçan Rus erkeklerin ilk durağı ise Türkiye oldu. Kadın çocuk demeden Türkiye'ye yerleşen Ruslar, ülkede skandal olaylara imza atıyor. 

RUSLAR TÜRKİYE'DE HACKER FAALİYETİ YÜRÜTÜYOR

QHA'nın İngiliz Financial Times'tan aktardığı habere göre, Türkiye'ye sığınan Rusların bir kısmının hacker olduğunu ve finansal dolandırıcılık yaptığını yazdı. Haberde, “Türkiye’deki siber suçlular, Rusya’dan gelen hackerlarla işbirliği yapmaya başladı. Binlerce iyi eğitimli yazılım mühendisi geçen yılın eylül ayında Putin’in askere çağırması sonrasında Türkiye’ye kaçtı. Türk polisi ve güvenlik uzmanları bunların bazılarının sanal dolandırıcılık yaptığını söylüyor” ifadeleri yer aldı. 

KİŞİSEL VERİLER 50 DOLARA SATILIYOR!

Gazeteye konuşan bir Türk vatandaşı, "Bir yıldan kısa bir sürede şikayet ve vaka sayıları çok arttı" derken; bir diğer Türk yetkili ise "Bu yeni oluşan çeteler, Türklere saldırmıyor çünkü yerel polis ve kolluk kuvvetlerinin dikkatini çekmek istemiyorlar" ifadesini kullandı. 

İsmi açıklanmayan bir güvenlik uzmanı, Rus hackerların sosyal medya platformu Telegram'dan çaldığı kişisel verileri, 50 dolara sattığını ifade etti. 

Anahtar Kelimeler:
Siber SaldırıRus Hacker
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.