Rus hackerlar İsrail parlamentosunun web sayfasına saldırdı

Tel Aviv'deki güvenlik kaynakları, İsrail parlamentosu Knesset'in internet sitesinin bu hafta başında siber saldırıya uğradığını ve bunun arkasında bir Rus hacker grubunun olduğunu iddia etti. Açıklamada, saldırının internet sitesinin birkaç dakika kesintiye uğramasına sebep olduğu aktarıldı.

İsrail'in Kanal 12 televizyonundan aktardığı habere göre kaynaklar, Kesset’in internet sitesinin bir süreliğine kapatılmasına neden olan saldırının arkasında Xaknet adlı bir Rus hacker grubunun olduğunu aktardı.

Şarku’l Avsat’ın Kanal 12’den aktardığı habere göre Knesset'in izleme ve kontrol servislerinin bu hafta başında  meydana gelen saldırının yerini tespit edip hızla kontrol altına alarak durumu kısa sürede normale döndürdüğü kaydedildi. Yapılan saldırı ile İsrail hükümetine Ukrayna'daki savaş konusundaki tutumuna ilişkin bir kamu mesajı gönderdi.

Xahnet grubu, Telegram hesabından, “Ukrayna'daki savaşla ilgili pozisyonu nedeniyle İsrail'e misilleme olarak” Knesset internet sitesini hedef olarak seçtiğini duyurdu. Grup ayrıca, Knesset internet sitesinin hedef alınmasının, İsrail'in Rusya'nın Ukrayna'da kullandığı İran insansız hava araçlarını ele almalarına izin verecek istihbarat materyalleri sağladığı yönündeki haberlere yanıt olarak geldiğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.