Rus- Ukrayna Savaşı yayılıyor mu? Alman patriot füze sistemi Polonya’ya yerleştiriliyor

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Almanya’nın önerdiği patriot füze savunma sisteminin Polonya’ya yerleştirilmesi çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Almanya’nın Patriotların Ukrayna’ya gönderilmesini kabul etmediğini belirtti.  Blaszczak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Almanya Savunma Bakanı ile yaptığım görüşme sonrasında Ukrayna’ya desteği reddetme kararını hayal kırıklığıyla almış bulunmaktayım. Savunma sistemlerin Polonya’ya yerleştirilmesi ve onları komuta sistemimize takmak için düzenlemelere başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçen15 Kasım’da Ukrayna’nın Rusya’nın füze saldırılarına karşı koymak üzere ateşlediği bir S300 füzesinin Polonya’nın güneydoğusundaki Przewodow köyüne düşmesi üzerine 2 Polonya vatandaşı hayatını kaybetmişti. Almanya Savunma Bakanı Lambrecht, “Polonyalı meslektaşım Mariusz Blaszczak ile Polonya’ya Patriot hava savunma sistemlerinin gönderilmesi ve Polonya hava sahasının korunmasının Eurofighterler ile desteklenmesi konusunda anlaştık” ifadesini kullanmıştı. Bu olayın ardından Almanya, Polonya’ya hava sahasını daha etkili korumak için patriot füze sistemi göndermeyi önermişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.