Ukrayna, İngiltere ve Polonya üçlü ittifak kurdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna, Birleşik Krallık ve Polonya üçlü ittifak kurdu. Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss ile Kiev’de düzenlediği ortak basın toplantısında Birleşik Krallık ve Polonya ile üçlü iş birliği ittifakı kurduklarını duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss ile Kıyiv’de dün ortak basın toplantısı düzenledi. Kuleba, toplantıda Birleşik Krallık ve Polonya ile üçlü iş birliği ittifakı kurduklarını duyurdu.

Ukrayna, Birleşik Krallık ve Polonya arasındaki yeni üçlü iş birliği formatının kurulmasını duyurmaktan şeref duyduklarını aktaran Kuleba, formata ilişkin ortak açıklamanın yayımlanacağını kaydetti.

Kuleba, ortak açıklamada Polonya ve İngiltere’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü korumak için Ukrayna halkıyla omuz omuza olacağının belirtildiğini ifade ederek “Polonya ve Birleşik Krallık ülkemizi korumada bize yardım edecek” diye konuştu.

Bakan Kuleba ayrıca yeni formatın üyelerinin ekonomi, ticaret, enerji ve dezenformasyonla mücadele alanlarında iş birliği yapacağını aktardı.

İngiltere'den sert çıkış: Rusya ağır bedel ödeyecek - Son Dakika Dünya  Haberleri

“UKRAYNA’YA DESTEKTE ÖN SAFTA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Liz Truss da ülkesinin Ukrayna’ya ve enerji alanındaki bağımsızlığına ilişkin projeler için finansmanını 100 milyon sterline çıkaracaklarını duyurdu.

Kıyiv’in “Rus saldırganlığı” karşısında direncine hayranlık duyduğunu aktaran Truss, “Birleşik Krallık olarak Ukrayna’ya destekte ön safta olmaktan gurur duyuyoruz” ifadesini kullandı.

ÜÇLÜ İTTİFAKIN AVRUPA’DAKİ KONUMU

Birleşik Krallık merkezli kâr amacı gütmeyen bağımsız düşünce kuruluşu “Council on Geostrategy” (Jeostrateji Konseyi), Birleşik Krallık, Polonya ve Ukrayna arasındaki üçlü ittifakın Avrupa haritasındaki konumuna dair bir harita yayımladılar. İttifaka ilişkin verdikleri haberde yer alan harita şöyle:

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.