Rus milletvekili, Polonya'ya savaş tehditleri savurdu!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rus Milletvekili Oleg Morozov, Polonya’yı savaşla tehdit etti. Rus milletvekili, Polonya yönetiminin açıklamalarının güya Rusya’yı ülkelerine “saldırmak için kışkırttığını” ileri sürdü.

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, dün Estonya Devlet Başkanı Alar Karis ile Tallinn’de düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna topraklarından askeri güçlerini geri çekmesi ve ülkenin yeniden kalkınması için tazminat ödemesi gerektiğini ifade etti. Bununla birlikte Duda, Ukrayna’da savaş suçları işleyen Rusların cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Öte yandan Polonya Başbakanı Mateusz Moravetsky yazdığı bir makalede Putin’in, Nazizm’e karşı zafer mitine dayanan ve Avrupa’yı tehdit ederek soykırıma davet eden “Rus dünyası” ideolojisinin kötü huylu bir tümör gibi yok edilmesi gerektiğini belirtti.

“UKRAYNA’DAN SONRA POLONYA…”

Polonyalı yetkililerin açıklamalarını diline dolayan Rusya milletvekili Oleg Morozov, Polonya’ya tehditler savurdu. Ukrayna’dan sonra Rusya’nın Polonya’ya saldırması gerektiğini belirten Morozov sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Polonya, Rusya’yı ‘kötü huylu tümör’ ile kıyaslayarak ve Ukrayna’ya ‘tazminat’ ödememiz gerektiğini söyleyerek, bizi Ukrayna’dan sonra Polonya’da denazifikasyon operasyonu başlatmaya cesaretlendiriyor.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna’ya karşı savaş başlatmadan önce devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, “Ukrayna’nın askerden arındırılması ve denazifikasyonu için çaba göstereceğiz” ifadeleri kullanmıştı.

Denazifikasyon kavramı, Kremlin’in işlediği savaş suçlarına kılıf bulmak için kurguladığı bir kavram olarak biliniyor. Ukrayna’daki işgal girişimi, sivillere saldırılar ve katliamlara “Denazifikasyon” tabirini kullanan Kremlin yönetimi 24 Şubat’tan bu yana savaşı sürdürüyor. Denazifikasyon kavramı, Nazilerden arındırma anlamına geliyor.

RUSYA, UKRAYNA’YA SAVAŞ BAŞLATTI

Yayılmacı emelleriyle hareket eden işgalci Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşta üçüncü ayında. İşgalci Rus ordusu, haksız savaşını sürdürürken Ukrayna ordusu işgal karşısında mücadelesine devam ediyor. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldıran Rusya, acımasızca sivilleri hedef alıyor. Yalnızca Buça kentinde 410 sivil sokaklarda Rus işgal güçleri tarafından katledilmiş halde bulundu. İrpin, Mariupol gibi işgalci Rusya’nın ağır katliamlara imza attığı şehirlerden bilgiler toplanmaya devam ediyor. Putin, dünyada pek çok ülke tarafından savaş suçlusu olarak kabul ediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in Ukrayna’da soykırıma imza attığını ve savaş suçlusu olduğunu ilan etti.

Başlattığı savaş yüzünden işgalci Rusya’ya, birçok Avrupa ülkesi yaptırım uyguluyor. Rus ordusu savaşın 3’üncü ayında Ukrayna’daki kritik altyapı tesislerini, havaalanlarını, sivil yerleşim birimlerini bombalıyor. Savasın 79 günü içinde Rusya, Ukrayna’ya 2 bin 100’den fazla füze attı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) verilerine göre, Rusya’nın saldırıları nedeniyle 5 milyonu aşkın Ukrayna vatandaşı komşu ülkelerine sığınmak zorunda kaldı.

QHA

Anahtar Kelimeler:
RusyaPolonyaUkraynaSavaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.