Rus Kalaşnikov Şirketi, piyade tüfeği AK-19’u ilk kez yurt dışında tanıtacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rus devlet sanayi şirketi Rostech çatısı altında faaliyet gösteren Kalaşnikov Şirketler Grubu’nun 5.56 milimetrelik piyade tüfeği AK-19’u ilk kez yurtdışında tanıtacağı bildirildi.

Kalaşnikov Basın Dairesinden yapılan açıklamada, 5.56 milimetrelik piyade tüfeği AK-19’u ilk kez yurt dışında görücüye çıkacağı belirtildi.

Sputnik'in haberinde yer alan açıklamada, “AK-19’un dünya prömiyeri 21-25 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenecek olan Ortadoğu’nun en büyük silah fuarı IDEX 2021'de gerçekleşecek” ifadelerine yer verildi.

AK-19’un standart mühimmat olarak 5.56x45 mm'lik mermileri kullanan Ortadoğu ülkelerinden bir dizi müşterinin ilgisini çektiği vurgulanan açıklamada, “AK-19, sıcak nemli iklim koşullarında ve tozlu ortamda gün boyunca kullanım verimliliği, çalışma güvenilirliği ve iddiasız bakım gibi avantajları sağlayacak” denildi.

Kalaşnikov Genel Müdürü Dmitriy Tarasov’un sözlerine yer verilen açıklamada, “AK-19, NATO’daki silahlar için benimsenen ve dünyada yaygın olarak kullanılan 5.56x45 mm'lik mermiler kullanır. Böylece en yeni makineli tüfeğimiz tamamen dış pazara odaklanmış durumda. AK-19'u en büyük uluslararası silah fuarı IDEX'te tanıtarak, ilk siparişleri şimdiden gelen yabancı müşterilerden büyük ilgi göreceğimize eminiz” ifadeleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.