Güney Kıbrıs Rum Yönetimi topraklarında bulunan camiye hain saldırı!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimine bağlı Limasol kentinde dün gece İbrahimağa Köprülü Camisi'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından molotof kokteyli saldırısı gerçekleştirildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde (GKRY) dün gece İslam karşıtı skandal bir olay yaşandı. Cyprus Mail gazetesinin haberine göre Limasol kentinde gece saat 01.05'te İbrahimağa Köprülü Camisi'ne saldırı gerçekleşti. Camiye molotof kokteyli ile saldıran kimliği belirsiz şahıs, caminin girişine ve duvarlarına zarar verdi. Bölgedeki güvenlik kamerasından saldırganın camiye iki kez molotof kokteyli fırlattığı tespit edildi. Polis ise olay yerinde inceleme başlattı. 

SALDIRININ FAİLİ KİM?

Polis söz konusu olayı, dün Cuma namazı vaktinde bir grup Suriyelinin cami önünde haber vermeden dışarıya halı sermesine ve tepki çekmesine bağlıyor. Polisler, daha sonra Suriyelilerin Beşar Esad'ı protesto etmek için yürüyüş yaptıklarını da vurguladı. Bazı kaynaklara göre saldırının hemen öncesinde caminin duvarlarına "Immigrant's Islam not welcome" (Göçmenlerin İslam'ı hoş karşılanmıyor) ifadesinin yazdığı belirtiliyor. 

Güney Kıbrıs'ta bulunan Köprülü Camisi'ne çirkin saldırı - Son Dakika  Güncel Haberler

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR SALDIRIYI KINADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhruiyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kundaklama girişiminde bulunan İbrahimağa Köprlü Cami'ye yapılan saldırıyı kınadı. Cumhurbaşkanı Tatar yaptığı yazılı açıklamada, "Saldırı, demokrasi ve fikir özgürlüğü ile açıklanması mümkün olmayan, dünya üzerinde 2 milyardan fazla insanın inancına ve kutsal değerlerine yönelik yapılan düşmanca bir öfkenin tezahürüdür. Tarihi, dini ve kültürel varlıklarımıza yönelik saldırılar karşısında faillerin ivedilikle yargı karşısına çıkarılmasının gerekliliğine dikkati çekerken bu türden çağdışı saldırıların, tüm dünya insanlığına yönelik bir tehdit olduğunu ve dünya barışını dinamitlediğinin altını çizmek istiyorum. Saldırıyı kınıyorum" ifadelerini kullandı. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.