Ersin Tatar: Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün Ankara'da gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesinde konuşma yaptı. Tatar, "Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Ankara'da yapıldı. "Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım” temasıyla yapılan zirvede Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Macaristan devlet başkanları bir araya geldi. 

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR, DEPREM FELAKETİNE DİKKAT ÇEKTİ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar zirvede yaptığı konuşmada, Türk dünyasının gelecekte bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalırsa ne yapacağı hususunda önlem alınması gerektiğini ifade etti. yakın bir işbirliği kurulması gerektiğinin altını çizen Tatar, "Koordineli bir iş birliği sağlanmalı. Zor zamanlarımızda soydaşlarımızın yanında olmalıyız. TDT'nin sivil savunma teşkilatı konusunda vardığı mutabakat makbuldür" ifadelerini kullandı.  

"KIBRIS TÜRK HALKI, TÜRK DÜNYASININ AYRILMAZ PARÇASIDIR"

KKTC'nin yaşadığı sancılı süreci hatırlatan Ersin Tatar, "Kıbrıs'ın İngiliz sömürgesine direnişinde ana vatan Türkiye daima yanımızda durdu. Kıbrıs'ın varoluş mücadelesinde Türk devletlerinin yardımı çok önemli. Rumların uyguladığı izolasyon halkı hayattan koparmaktadır" diyerek Rum tarafına diyalog teklifinde bulunmasına rağmen bunların cevapsız kaldığını dile getirdi.

Ersin Tatar, "Türk dünyasının Doğu Akdeniz'deki serhat bekçileri olmaya, sizlerin de (Türk Devletleri Teşkilatı) desteğiyle dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz." dedi. Tatar,  Kıbrıs Türklerine uygulanan insanlık dışı uygulamalara karşı Türk Devletleri Teşkilatı'nın somut adımlar atmasını istedi.

Tatar, "Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır ve Türk devletleri ile her alanda ilişki kurup geliştirmeye hazırdır." ifadesini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.