KKTC- UBP Milletvekili Öztürkler: "Devletimizin egemenliğine ve topraklarımıza sahip çıkmak her Kıbrıs Türkü'nün birincil vazifesidir"

UBP Milletvekili Ziya Öztürkler, BM Barış Gücü’nün KKTC topraklarında Pile-Yiğitler yolunun yapımına müdahalesini protesto ederek, “Devletimizin egemenliğine, topraklarımıza, insanımızın hizmet hakkına sahip çıkmak, her Kıbrıs Türkünün birincil vazifesidir" dedi.

Kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Öztürkler, BM Barış Gücü askerlerinin, Pile-Yiğitler yolunun yapımına müdahale ettiği gerekçesiyle Kıbrıs adasındaki misyonu ve tarafsızlık ilkesi dışına çıktığını söyledi ve “İnsanlarımızın rahat ulaşımını sağlamak üzere devletimizin uzun süredir planladığı ve çalıştığı yol projesine engel olma girişimi ne hukuki olarak, ne de insani olarak kabul edilemez” vurgusunda bulundu.

Öztürkler’in konuyla ilgili paylaşımının devamı şöyle:

 

bursaarena.com.tr

Anahtar Kelimeler:
KKTCUBP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.