Fransa'nın Azerbaycan karşıtı kararına Bakü'den sert tepki

Fransa Ulusal Meclisinin Karabağ’daki son durum hakkında Ermenistan yanlısı söylemleri içeren kararı kabul etmesinin ardından Azerbaycan, Fransa’nın Bakü’deki Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa Ulusal Meclisinin, Ermenistan yanlısı provokatif söylemlerin yer aldığı kararı net bir şekilde reddetti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransız makamlarının yanlış bilgiler sunduğu ve iftira attığını ifade etti. Açıklamada “Uluslararası hukukun norm ve ilkelerine aykırı olan bu karar, Fransa’nın taraflı siyasi tutumunu, dolayısıyla tarafsız ve adil bir arabuluculuk yapma konusundaki yetersizliğini bir kez daha açıkça ortaya koymaktadır” denildi.

Öte yandan, 30 Kasım 2022 tarihinde Fransa Ulusal Meclisi tarafından alınan karar hakkında Azerbaycan yönetimi, Fransa’nın Bakü Büyükelçiliği Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Uluslararası bağlayıcılığı bulunmayan karar, Karabağ’da güya Ermenistan’a ait olduğu ileri sürülen topraklardan Azerbaycan’ın çekilmesi gerektiği ifade edildi. İkinci Karabağ Savaşı’nın ardından Azerbaycan’ın Ermeni işgalindeki topraklarını bir bir kurtardığı biliniyordu.

İmzalanan Şuşa Beyannamesinin ardından Azerbaycan’a ait olan topraklar üzerinde hak iddia eden Ermeniler, halen bölgede provokatif adımlar atmaya devam ediyor. Bu anlamda, dünyadan en çok desteği de Fransa’dan buluyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.