Çin, Almanya'dan koronavirüs aşısı talep etti

Koronavirüs salgının başlangıcından bu yana yerli üretim Sinovac aşısını kullanan Çin, ilk kez başka bir ülkeden koronavirüs aşısı istedi.

Dünya geleninde 7 milyona yakın kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs ile mücadele hala devam ederken, salgının başından beri yerli üretim aşısı Sinovac'ı kullanan Çin, Almanya'dan aşı talep etti. 

Almanya hükumet yetkileleri tarafından yapılan açıklamada, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ve ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer iş birliği ile üretilen BioNTech-Pfizer aşılarının Çin'e teslim edilmek üzere yola çıktığı bildirildi. Teslimat detayları ile ilgili ayrıntılar ise henüz paylaşılmadı. 

OLAF SCHOLZ'UN ÇİN ZİYARETİNDEKİ AYRINTI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Şi Cinping ve Çin Başbakanı Li Keçiang ile geçtiğimiz ay Almanya Başbakanı Olaf Scholz bir araya gelmişti. İki devlet arasındaki ekonomik, stratejik, askeri ve sağlık konuları ele alınmıştı. Scholz’un heyetinde Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin de yer almıştı. Şahin'in, Çin ziyaretine eşlik etmesi, Çin’de BionTech aşılarının kullanılmaya başlanmasına dair bir anlaşma yapılma ihtimalini de gündeme getirmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.