Çin'de korona bahanesiyle evlere kapatılan halk protestolara başladı

Urumçi'de Çin Komünist Partisi karşıtı protesto gösterileri başladı.

Çin genelinde sözde sıfır Covid vakası bahanesiyle evlerine hapsedilen insanların başlattığı protestolar, Doğu Türkistan Urumçi’de de başladı. Urumçi’de binlerce insan soykırım suçlusu Çin Komünist Partisi karşıtı sloganlar attı ve halk, karantinaya tepki gösterdi. Protestocular, karantinanın kaldırılması için slogan attığı görüldü.

Çin’de 100 gündür süren sözde sıfır Covid politikası bahanesiyle halkı evlerine kilitleyen Çin rejimine karşı tepkiler çığ gibi yayılıyor. Evlerde başlayıp sokaklara taşan isyan dalgası, dünkü Urumçi yangını ardından ayyuka çıktı. Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de Çinliler dahil birçok kişi Çin rejimine karşı slogan attı ve “karantina kaldırılsın” dedi.

ÇİN GENELİNDE KARANTİNA İSYANI!

Soykırımcı Şi Cinping’in virüs bahanesiyle uygulamaya koyduğu “sıfır kovid” politikası sebebiyle Doğu Türkistan genelinde sıkı karantina tedbirleri alınmıştı. Bu kapsamda Uygur Türklerinin yaşadığı evlerin ve apartmanların girişleri demirlerle kapatılmıştı. 24 Kasım gece yarası Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’deki bir apartmanda çıkan yangında 10’dan fazla Uygur Türkü hayatını kaybettiği ve bunların arasında 2 Uygur Türkü çocuğun da olduğu bildirildi. Yangın çıkan apartman girişinin kapatıldığı için çevrede yaşayan Uygur Türklerinin yangına müdahale edememesi dikkatlerden kaçmadı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.