Türkiye, PKK/YPG konusunda Çin'e haddini bildirdi

BM Güvenlik Konseyinde konuşan Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'yi, Suriye'nin kuzeyini defalarca hava saldırıları, top atışları ve kara harekatında bulunmakla suçlayarak, bu saldırılara derhal son vermesini talep eden Çin'in BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Geng Şuang'a çok sert tepki verdi.

Sinirlioğlu, "Hiçbir ülkenin terörle mücadelemiz konusunda bize ders vermeye hakkı yok. Bugün sınırlarımızı savunurken ve halkımızı korurken ne yapıp ne yapmamamız gerektiğini söylemeyi kendinde hak gören açıklamaları reddediyoruz." dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, terörle mücadele kararlılığının her zamankinden daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğinin altını çizen Sinirlioğlu, Türk halkını korumak ve sınır güvenliğini sağlamak için gerekli her adımı atmaya devam edeceğini vurguladı.

"TERÖRİST ÖRGÜTÜ DESTEKLEMEK BM KARARLARINA AYKIRI"

Sinirlioğlu, "PKK/YPG/SDG, kuzeydoğuda halka baskı yapıyor ve bölücü bir ajanda yürütüyor. DEAŞ'la mücadele bahanesiyle bu terörist/bölücü örgütü desteklemek, her şeyden önce Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik güçlü taahhüdü yeniden teyit eden BM kararlarına aykırıdır" diyerek Çin'in asılsız iddialarına sert tepki verdi.

ÇİN'DEN PKK/YPG TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK

Çin'in BM temsilcisi, Türkiye'in Suriye'deki harekatları durdurmasını isteyerek "Türkiye'nin Suriye'de operasyon hakkı yok, Suriye'nin kuzeyindeki hava saldırıları, top atışları, kara harekatı ve saldırılara derhal son verin” demişti.

Ajans: QHA  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.