Pfizer CEO´su Bourla, Koronavirüs'ün uzun yıllar süreceğini iddia etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Pfizer´ın CEO´su Albert Bourla, COVID-19´un uzun yıllar devam edeceği öngörüsünde bulunurken, Omicron´un ise kısıtlamalara yol açacak son dalga olduğunu iddia etti.

Fransız televizyon kanalı BFM'ye konuşan Bourla, COVID-19 salgınının uzun yıllar boyu devam edeceğini belirterek, "Fakat şu an içinde olduğumuz dalga, yasaklara sebebiyet verecek son dalga olacak" dedi.

Bourla insanların takviye aşılara ihtiyaç duymaya devam edeceğine belirtti.

Bourla, ‘‘3 doz aşı olunduğu takdirde yılda bir takviye aşısı yapılabilir. Bağışıklık sistemi düşük olanların ise 4 ayda bir takviye aşısı yaptırması gerekebilir’’ dedi.

Bourla, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta Omicron varyantına karşı geliştirilecek aşının mart ayında hazır olacağını duyurmuştu. Bourla, "Pfizer, mart ayında ABD'li yetkililerle masaya oturarak bu modifiye edilmiş aşının onayı için görüşebilecek ve pazara sunulabilecek. Üretime başladık" demişti.

Kaynak: ŞALOM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.