Çavuşoğlu ve Lavrov'dan ortak basın toplantısı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara'da baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Ardından, ortak basın toplantısı yapıldı. Toplantıda, Ukrayna başta olmak üzere küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Ankara'ya resmi ziyaret çerçevesinde gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısı öncesi bakanlar baş başa görüşme yaptı. Ardından, Türkiye ve Rusya heyetleri arası görüşme gerçekleşti. Bu çerçevede, küresel ve bölgesel güncel meseleler müzakere edildi.

ÇAVUŞOĞLU VE LAVROV ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Bölgesel konuları ele aldık. Ukrayna konusu ağırlıklı bir konuydu. Savaşın bir an önce müzakereler ile sona erdirilmesi gerektiğini belirttik ve Türkiye olarak elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu tekrarladık.

Bugün tahıl koridorunu da ele aldık. Anlaşmanın devam etmesine önem veriyoruz. Bu Dünya krizinin özellikle dünyadaki her hanenin yaşadığı sorunu azaltmak adıma önem tarz ediyor.

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı marjında İngiltere ve ABD Dışişleri bakanları ile görüştük. Tahıl anlaşmasının devamı için sorunların ele alınması gerekiyor. Lavrov ile bölgesel konuları da ele aldık. Özellikle Suriye'yi değerlendirdik. Moskova'da biliyorsunuz 4'lü bir toplantı gerçekleşti.

"TÜRKİYE, ÇÖZÜM VE ADİL BİR BARIŞ İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEK"

Bakan Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin açıklamasında, "Ukrayna’daki savaş, uluslararası hukuk temelinde, müzakereler yoluyla sonlandırılmalı. İstanbul Tahıl Anlaşması diplomasinin sonuç verdiğini gösteriyor. Türkiye, çözüm ve adil bir barış için her türlü desteği vermeye devam edecek." dedi.

LAVROV, SAVAŞIN VE SALDIRILARIN SORUMLULUĞUNU YİNE ÜSTLENMEDİ

Ukrayna'da savaş suçlarına imza atan işgalci Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ortak basın toplantısında, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi için başsağlığı mesajı verdi. Lavrov,  Karadeniz İşbirliği Örgütü Parlamento Genel Kurulu'nun mayıs ayında yapılacağını ve iki ülke arasında bu çerçevede temasların olacağını ifade etti.

Türkiye ile Rusya arasında kapalı kapılar ardından devam eden Suriye, Libya ve Karabağ'daki örtülü diplomatik savaş hakkında tespit yapmaktan kaçınan Lavrov, genel ifadeler ile bu konuların görüşmelerde ele alındığı kaydetti.

Rusya'nın bir yılı aşkındır Ukrayna topraklarının tamamında sürdürdüğü savaş ve işgal girişimi hususunda konuşan Lavrov, her zaman olduğu gibi sözde müzakerelerin Batı tarafından engellendiğini ve savaşın Batılı ülkeler tarafından "uzatıldığını" ileri sürdü.  

LAVROV'DAN YALAN RÜZGARI: RUSYA, KİMSENİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAZ!

Öte yandan, basın toplantısının soru cevap bölümünde Rus bir gazetecinin Türkiye'deki 14 Mayıs genel seçimine ilişkin sorusu karşısında Lavrov, Rusya'nın yalan rüzgarına devam etti. Lavrov, "Beni kimseyle karıştırmadınız değil mi? Rusya kimsenin iç işlerine karışmaz. Seçim süreçlerinin parçası değiliz. Daima şeffaflık prensipleri icabı kendi demokratik prosedürlerini icra ettiriyorlar" sözlerini satf etti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.