G20 zirvesinde tepkilerin odağı olan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov toplantıyı terk etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Endonezya’da düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları zirvesinde katılımcılar, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a, “Neden savaşı durdurmuyorsunuz” diye tepki gösterdi. Moskova’ya yönelik eleştiriler sırasında Lavrov toplantıyı terk etti.

Endonezya’nın başkenti Bali’de 8 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Zirvesi’nde, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Endonezyalı mevkidaşı Retno Marsudi ile görüntü verdiği sırada, katılımcılar arasında “Savaşı ne zaman durduracaksınız” ve “Neden savaşı durdurmuyorsunuz” sesleri yükseldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşı ve küresel ekonomi üzerindeki etkisinin devam ettiği sırada gerçekleşen zirve, bazı ülke yetkililerinin itirazlarına rağmen Lavrov’un da katılımıyla devam ediyor. Bakan Marsudi, Lavrov’un katılması nedeniyle G7 ülkeleri tarafından, Perşembe gün gerçekleşen yemeğe diplomatların katılmayacakları konusunda bilgilendirme aldığını belirtti.

SERGEY LAVROV, SALONU TERK ETTİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Batılı müttefikleri zirvede Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini sonlandırması için baskıyı artırdı. Lavrov, G20 zirvesinde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Moskova’yı eleştirmesi üzerine toplantıyı terk etti. Diplomatik kaynaklar ayrıca Lavrov’un, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba’nın videokonferans yoluyla yaptığı konuşma sırasında da salondan ayrıldığını aktardı. Blinken’in, Rusya’yı kınadığı sırada da Rus bakanın salonda olmadığı bildirildi.

QHA

Anahtar Kelimeler:
RusyaLavrovG20 Zirvesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.