Zelensky: ´´İsrail´den daha fazla destek bekliyorum´´

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Perşembe günü gazetecilere konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy İsrail Başbakanı Naftali Bennett´in Ukrayna´ya daha fazla destek vermesini beklediğini açıkladı.

Muhabirler, görüşmenin yapılacağı yere gelmeden önce çeşitli yerlere götürüldüler ve Zelenskiy'nin Rus ajanları tarafından suikaste uğramaması için silahlı korumalar tarafından kuşatıldığını gördüler.

Zelenskiy gizli bir yerde gazetecilerle yaptığı konuşmada, "Bugün Batı Duvarı'nda Ukrayna bayrağına sarılı, bu ülke için dua eden insanların güzel bir resmini gördüm. Bunun için minnettarım. İsrailli liderlerle konuştum. İyi ilişkilerimiz var, ancak bunlar kriz zamanlarında test ediliyor. İsrail hükümetinin Ukrayna’ya yeterince yardım ettiğini düşünmüyorum. İsrail'in Ukrayna’ya karşı tutumundan dolayı hayal kırıklığı içerisindeyim. Rus ordusu bizimkinden 10 kat daha büyük ve askerlerinin hayatlarını kaybetmelerini umursamıyorlar. Ölülerin cesetlerini yakmak için yanlarında krematoryumlar getirdiler ve kayıp rakamlarını bildirmiyorlar" açıklamalarında bulundu.

Kritik meseleleri Ruslarla görüşmeye hazır olduğunu ifade eden Zelenskiy, ‘‘Donbas'ın statüsünü tartışmaya hazırım. Sahadaki insanları tanıyorum ve ben başkan olmadan önce bile orada popülerdim. Birçok kez barış istediğimizi belirttim’’ dedi.

Zelenskiy, Rus asker annelerine bir kez daha çağrıda bulundu. "Buraya gönderilen askerlerin krematoryumlarda yakılmalarını istemiyorum ve Rusya'daki annelerine gelip çocuklarını eve götürmeleri için sesleniyorum" dedi.

Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal etmekten vazgeçmeyeceğini ve bundan sonra komşu ülkelere geçeceğini belirten Zelenskiy, "Ukrayna düşerse sıra Letonya, Litvanya, Estonya ve Moldova’ya gelecek. Ruslar Berlin duvarına ulaşana kadar durmayacaklar’’ ifadelerini kullandı.

ŞALOM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.