Ünlü ABD'li yönetmen Sean Penn, Oscar ödülünü Zelenskıy'e verdi

Ünlü ABD’li yönetmen Sean Penn aldığı Oscar ödüllerinden birini Ukrayna’nın zaferine olan inancının temsili olarak Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’e hediye etti.

ABD’li ünlü oyuncu ve yönetmen Sean Penn, işgalci Rusya’nın savaş başlatmasından bu yana Ukrayna’yı üçüncü kez ziyarette bulundu. Oscar ödülleri alan ünlü aktör bir ödülünü Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’a hediye etti. Penn hediye ettiği ödülü Ukrayna’nın zaferine olan inancını sembolize ettiğini vurguladı. Penn, Rusya tarafından Ukrayna’ya karşı başlatılan savaş zafer ile bitene kadar Zelenskıy’de kalmasını istedi.

Ukrayna’ya her ziyaretinin ardından ülkeden ayrılmak istemediğini kalıp savaşmak istediğini söyleyen Penn, “Burada olmadığımda kendimi berbat hissediyorum. Oscar ödülü sembolik, eğer burada sizinle olduğunu bilirsem, kendimi daha iyi hissedeceğim” diye konuştu.

ZELENSKIY, ÜNLÜ AKTÖRE LİYAKAT NİŞANI VERDİ

Zelenskıy bu hediyeye karşılık Penn’e, Ukrayna adına 3. derece Liyakat Nişanı takdim etti. İkili görüşmesinin ardından Kıyiv’deki Anayasa Meydanı’nda bulunan Cesur Yolu (Walk of Brave) ziyaret etti. Cesur Yolu’nda, Rusya’nın Ukrayna’ya işgali sırasında Ukrayna’ya yardım eden dünya liderlerinin yanı sıra Sean Penn’in bir isim levhası olduğu görüldü. İkili Sean Penn levhasının önünde fotoğraf çekildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.