Afganistan’a 1 yılda atılan bomba, Gazze’nin sivil bölgelerine 6 günde atıldı

Libya’daki eski bir Birleşmiş Milletler (BM) savaş suçları soruşturmacısı olan askeri danışman ve uluslararası alanda uzman Marc Garlasco, Washington Post’a verdiği röportajda, ABD’nin Afganistan’a bir yılda attığı bombaİsrail’in, çok daha küçük ve yoğun nüfuslu bir bölge olan Gazze’ye bir haftada attığını belirtti.

Aynı zamanda Uluslararası Ceza Soruşturmaları Enstitüsü’nde eğitmen olarak görev yapan ve şu anda Ukrayna’daki savaş suçlarıyla ilgili oluşturulan ekiplere eğitim veren Garlasco, İsrail-Filistin çatışmasında hataların büyüyeceğini söyledi.

Garlasco, “İsrail, Gazze’ye 6 günde 6 bin bomba attı. Afganistan’daki savaş sırasında bir yılda en fazla atılan bomba ve diğer mühimmatların sayısı 7 bin 423 civarında. Ayrıca BM raporuna göre NATO, Libya’daki tüm savaş boyunca 7 bin 600’den fazla bomba ve roket atıldığını açıkladı.” dedi.

İsrail dün, 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yaklaşık 6 bin bomba atıldığını duyurmuştu.

Erajans

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.