44 Türk'ün yanarak öldüğü Çin'de öfke sokaklara taştı: “ÇKP yok olsun! Şi Cinping istifa!” sloganları!

Çin rejimine karşı başkent Pekin’de “sıfır kovid” karantina politikasına karşı halk ayaklandı. Ülkenin birçok şehrine yayılan protestolar, ÇKP rejimini sarsıyor. Beyaz pankartların taşındığı gösterilerde alışılmadık hükumet karşıtı sloganlar atılıyor.

Dünyanın en baskıcı rejimlerinden birine sahip olan Çin’de bir süredir uygulanan “sıfır kovid” politikası kapsamında halkta büyüyen öfke sokaklara taştı. Rejim karantinayı bahane ederek konutların girişlerini ve yangın çıkışlarını kapattı. 24 Kasım Doğu Türkistan’ın Ürümçi kentinde 21 katlı bir konutta çıkan yangında aralarında küçük çocuklarında olduğu 44 Uygur Türü dışarı çıkamayarak hayatını kaybetti.

KARANTİNAYA ALINAN BİNADA 44 UYGUR TÜRKÜ YANARAK ÖLDÜ

Son günlerde protestoların daha geniş kitlelere yayılmasının en önemli sebeplerinden birisi, Doğu Türkistan’ın Ürümçi kentinde kovid kısıtlamaları sebebiyle karantinada oldukları binadan çıkamayan 44 Uygur Türkünün ölmesi oldu. Baskıcı karantina nedeniyle evlerine kapatılan vatandaşlar, binadaki yangında hayat kaybetti.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: Şİ CİNPİNG’E İSTİFA SESLERİ

Öte yandan, Pekin’de gece saatlerinde bir grup gösterici toplanarak hükumet karşıtı eylem yaptı. Ellerinde beyaz kağıtlarla slogan atan protestocular, “ÇKP yok olsun! Şi Cinping istifa!” ifadelerini kullandı. Slogan atan kalabalığa polis müdahale etti. Şanhay’da insanlar, 24 Kasım’daki Urumçi’deki yangında vefat edenleri anmak için Ürümçi Orta Yolu’nda toplanarak “Komünist Parti yok olsun! Komünist Parti yok olsun! Karantina istemiyoruz! özgürlük istiyoruz!” diyerek Çin rejimine karşı slogan attı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.