Karantina kamplarında Uygur Türklerine Çin işkencesi

Çin rejiminin Doğu Türkistan’daki soykırımına ek olarak koronavirüs bahanesiyle Uygur Türklerini inşa etikleri karantina kamplarına hapsediyor. Çin sosyal medya platformlarında yayımlanan videolarda, yüzlerce Uygur Türkü çocuğun Kaşgar’daki bir okula kapatıldığı görüntülendi.

Soykırımcı Şi Cinping’in çok sert bir şekilde uygulamaya koyduğu “Sıfır Kovid” süreci tüm hızıyla devam ederken, hükumet pozitif vakalar olduğunu iddia ederek; Doğu Türkistan’da “tam kapanma” politikasını sürdürüyor. Çin merkezli sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, Kaşgar’daki bir karantina kampına kapatılan yüzlerce Uygur Türkü çocuğun soğuk kış gününde birbirine sarılıp uyuması gündem oldu. Görüntülerde büyük karantina kampındaki Tek bir sobanın oluşu ise dikkatlerden kaçmadı.

DOĞU TÜRKİSTAN TAMAMEN KAPATILDI

Soykırımcı Çin Doğu Türkistan’daki Urumçi, Kaşgar, Gulca ve diğer şehirlerde aldığı karantina önlemini açıkladı. Karantina kapsamında, toplu taşıma kullanıma kapatılırken, şehirlerarası seyahat yasaklandı. Belirlenen illerde okullar tatil edildi. Hastanelerin açık bırakıldığı söylenen acil servislerine hasta kabul edilmedi.

Bu kapsamda Uygur Türklerinin oturduğu apartman kapılarına zincir vuruldu. Yerleşim alanları tam kapanmaya gitti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.