SpaceX'in uzay seferi olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in Crew Dragon adlı uzay aracını iki astronotla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) göndereceği sefer ertelendi.

Uzay aracının Çarşamba günü TSİ 23:30'da fırlatılması planlanıyordu ancak kötü hava koşulları nedeniyle geri sayımın 16 dakika kala durdurulduğu bildirildi.

Florida'da havanın yağışlı olması nedeniyle kalkışın Cumartesi gününe ertelendiği, o gün de sorun çıkarsa Pazar gününe bırakılacağı belirtildi.

19 saat sürecek seferle ilgili merak edilen sorulara yanıtları derledik.

Neden bir özel şirket NASA'nın astronotlarını taşıyor?

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2000'lerden beri Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ekibinin taşınması işini devretmeyi planlıyordu. 2003'te Columbia uzay aracı Dünya'ya dönerken düşmüş, ardından NASA Ay'a seyahat edecek bir uzay aracı geliştirme işine yoğunlaşmıştı. (BBC)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.