Güneydoğu'da bir ilk; Siverek / Karacadağ’da davul-zurnalı kayak sezonu açılışı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Siverek’e bağlı Karacadağ Kayak Merkezi’nde kayak sezonu davul-zurna eşliğinde çekilen halaylarla başladı. Binlerce kişinin akın ettiği kayak merkezi renkli görüntülere sahne oldu.

Sputnik'ten Sertaç Kayar'ın haber ve fotoğraflarına göre, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ Kayak Merkezi’nde kayak sezonu başladı. Diyarbakır ve Siverek arasında bulunan bin 919 rakımlı kayak merkezine Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Batman ve Adıyaman gibi illerin yanı sıra çevre köylerden de binlerce kişi akın etti. Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Karacadağ’da kayak merkezinin sezon açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Vatandaşların sabah erken saatlerde kayak merkezine akın etmesiyle başlayan yoğunluk öğle saatlerinde ikiye katlandı. Yaklaşık 12 kilometrelik araç kuyruğunun olduğu bölgede geliş ve gidişler yer yer aksadı. Kayak merkezine ulaşmayı başaran vatandaşlar hem kaymanın hem de açık havada mangal yapmanın tadını çıkardı.

Karacadağ’da, davul-zurnalı kayak sezonu açılışı

Önce davul ve zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar ardından kaymanın keyfini yaşadı. Yöresel kıyafetlerle renkli görüntülerin çıktığı kayak merkezinde kimi kızakla, kimi leğen, kimisi de poşetlerle kaymaya çalıştı. Çocuk, genç, yaşlı demeden herkesin birarada kaydığı kayak merkezinde yollar yoğunluk nedeniyle kilitlendi. Merkeze ulaşamayan vatandaşlaın kimisi yol kenarında kaymaya çalışırken, kimisi de mangal yaptı. 

Karacadağ Kayak Merkezi, geçen yıl yaklaşık 80 bin ziyaretçiyi ağırlarken, bu yıl sayının daha da artacağı bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Keriman 4 yıl önce

Güneydoğu'muzun dağlarına kış değil barış baharı gelmiş.. Ne güzel.