Zeka küçük çocuklarda daha aktiftir, çocuklar yıldızlara bakıp “ben kimim? Nereden geldim? Nasıl geldim?” vb sorular sorar, fakat büyüdükçe akıl daha etkin hale gelir, yani zihin...

Zihin aktifleşince mantıksal düşünmeye başlayınca, zeka arka plana atılmaya başlanır. Birey artık daha somut şeyleri düşünmeye başlayınca titreşim düşer ve zeka gittikçe pasifleşir, sonra da uyuşuk hale gelir ve artık o sorular kişiyi ilgilendirmez. Genelde toplum çocuğa dünyevi mantık dayatarak zekasını uyutur ve arayışlarını sona erdirir.

Zeka genelde akıl ile karıştırılıyor. Bilim adamları zekanın kaynağını beyin olarak düşündükleri için akıl ya da zihin denilen yapı ile aynı şey olarak düşünülüyor. Fakat zeka çok daha üstün bir yaşam düzeyidir.

Aslında “geri zekalı” deyimi tamamen yanlış bir kavram. Hiç kimse geri zekalı değildir, sadece zekası uyanmamış olabilir. Ama bu kavram daha çok akıl ile ilgili, yani zihinsel yeteneklerin gelişmemiş olması durumudur.

Zeka uyanınca enerji yükselmeye başlar. Birey kendisiyle ilgili sorgulamaya başlar. “Ben kimim? Nereden geldim? Nereye gidiyorum? Ne için çabalıyorum? Bu yaşam neden? Bu evren neden?”

Birey bu sorulara cevapları bulmaya çalışır. Doğru cevapları bulunca da aydınlanma başlar.

Zeka ayırt etme yeteneği, karar verebilme ve verilen kararları uygulama iradesidir. Zeka düzeyinde yaşayan birey hayatı ıskalamaz, her anı doya doya yaşar ve yaşamın gerçek anlamını kavrar. Bu yüzden hayatımızda çok önemlidir, bütün hayati kararlar zekaya göre alınmalıdır, zihine göre değil!

Bu noktada Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan “Zekayı Uyandırma Sanatı” Değişim programı çok işlevsel.

CUMARTESİ DEĞİŞİM FESTİVALİ

https://www.dunyadegisimakademisi.com/

Programın amacı ; Zekayı tanımlamak, Zekayı uyandırmak; Zeka düzeyinde yaşamaya başlamak! 1 ay süren Değişim programı 45 dakikalık 8 seanstan oluşuyor. Her seansta zeka hakkında yeni bir görüş açısı verilen bilgilendirme ve ardından pratik uygulama yapılıyor.

Her seansta verilen bakış açılarından biri; “Zekayı perdeleyen şey ego’dur”

Program tamamlandığında kazanacaklarınız: Zekanın insan yapısındaki yerini ve önemini kavrayacaksınız; Zekanın ne olduğuna dair farkındalık ve bilgi sahibi olacaksınız; Zekayı sürekli uyanık tutmayı öğreneceksiniz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep erdogan 3 yıl önce

Cok hosuma gitti tsk