Zaman dediğimiz şey nedir aslında hiç düşündünüz mü? Bir akış mı? Bize bazen çok hızlı geçiyor gibi gelen, bazen de geçmek bilmeyen bir akış sanki...

Ama saat hep aynı hızda tık tık tık hareket ediyor. Saniyeler, dakikalar, saatler daha hızlı ya da yavaş değil. Zamanı ölçtüğümüz bir alet sadece saat.

Aslında zamanın bir enerji olduğu söyleniyor, bazen genişleyen bazen ise daralan. Bazen çok işi az zamana sığdırabiliyoruz. Bazen de çok az bir işi uzun bir sürede bitiremiyoruz.

Zaman ve zihin arasında bir bağlantı olduğu da söyleniyor. Zihin sevmediği bir işi yaparken zamanın uzadığı hissi geliyor, sevdiği bir şeyi yaparken veya eğlenirken zamanın çabuk geçtiği hissi geliyor. Zihin algısı değişiyor yani duruma göre.

Oysa zamanın uzunluğu aynıdır, değişmez: gün 24 saat, hafta 7 gündür.

Ama işler yetişmez ise strese gireriz, yanlış veya eksik olursa da ekstra zaman harcarız, kendimize ve ailemize zaman ayıramayız o zaman ve de zaman fakiri oluruz. Hep iyi şeyler için “zamanım yok” deyip erteleriz.

İşlerini zamanında ve doğru olarak yapmayı kim istemez? Evet, herkes ister, ama nasıl? Bunun için zamanı iyi yönetmeyi bilmek gerekir. Zamanı uzatamayız ama iyi yönetebiliriz.

Dünya Değişim Akademisi bu konuda “Zaman Yönetimi” Değişim Programını sunuyor. Bu konuda ne söylenmiş bir alıntı yapalım:

“Daha verimli ve üretken olmak için zamanı uzatamayız fakat onu iyi bölerek, planlayarak ve organize ederek mevcut zamandan daha çok yararlanabiliriz.”

Zaman Yönetimi programı 8 çalışma ve 1 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Programın amacı; zaman yönetimini anlamak, zamanı planlamak ve organize etmek, zaman öldüren veya çalan davranışları tespit etmek ve ortadan kaldırmaktır.

Daha az ve stresli zamanda daha çok iş yapmak bu değişim programıyla mümkün hale geliyor. Daha üretken ve verimli olabilirsiniz. Zaman öldüren davranışları değiştirmek ve zaman çalan şeyleri keşfettiğiniz zaman bunu yapmak daha da kolaylaşacak. Ayrıca planlama yapmak, gerektiğinde yardım almak da önemli tabi ki.

Zamanı iyi yönetmek isteyenler için güzel bir Değişim Programı…

Hepimiz Değişim İçin!

Değişim Hepimiz İçin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nunsal 2 yıl önce

Teşekkürler harika bir yazı ✨

Avatar
Sema Ö 2 yıl önce

Zaman yönetimi programı ???? bu bilgileri paylaştığınız icin cok tşj