Yüksek farkındalık içinde olmak vicdani eylemden daha önemlidir. Çünkü eğer farkındalık yüksek ise icra edilen eylem zaten vicdani olacaktır.

Değişim teknikleri uygulayarak insanlar farkındalıklarını yükseltir ve varoluşsal vicdanı uyandırırlarsa dünya cennet gibi bir yer haline gelir. Çünkü farkındalığı yüksek, varoluşsal vicdanı uyanmış insan başkalarıyla savaşmaz, diğer canlıları öldürmez.

Nedeni ne olursa olsun bir canlıyı öldürmek vicdansızlıktır. Küresel çıkar gruplarının para kazanmak için sürekli savaş çıkarması milyonlarca insanın ölmesine neden oluyor. İnsanlığı bölen ve savaştıran her türlü eylem vicdansızlıktır.

Oysa insanlar farkındalığı yükselten değişim tekniklerini uygulayarak savaşmayı bırakıp, birbirine sarılabilir. O zaman insanlık tek bir aile gibi olabilir.

Bu yüzden insanlar arasında ayrımcılık yapan, bölen ve çatışmalara neden olan her şey vicdansızlıktır.

Gerçek vicdan ise yüksek farkındalığın yan ürünüdür.

Dünya Değişim Akademisi’nde “Farkındalık Sanatı” değişim programı ile farkındalığımızı yükselterek uyanık, aydınlanmış, mutlak gerçeği net bir şekilde görerek hayatın akışında varoluşsal vicdan ile ilerleyerek, hayatın değişen gerçeklerine varoluşsal tepkiler verebiliriz.

Bireyler değişirse toplum da değişir. Bu yüzden daha iyi bir dünya için değişime kendimizden başlamalıyız. Çıkar grupları, farkındalığı yüksek varoluşsal vicdanı uyanmış insanı kandıramaz. Çünkü o varoluşsal vicdana göre hareket eder, hiçbir canlıyı öldürmez.

Yüksek farkındalıkla hareket eden birey eylemlerini evrensel doğrularla uyum içinde gerçekleştirir, bu yüzden yaptıkları her zaman doğru olur, eylemler robot gibi değil yüksek farkındalıkla gerçekleşir. Böyle bireyler yanlışlardan kaçınmaz çünkü buna ihtiyaç olmaz. Bu şekilde üstün farkındalıkla yapılan eylemler insanlık için bir nimettir. Bundan yararlanan herkes gerçeğe uyanır ve varoluşsal vicdanı filiz verir.

Kendini değiştir dünyan değişsin, dünyanı değiştir dünya değişsin!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.