Yaratıcılık nedir ve nereden geliyor hiç düşündünüz mü?

Bazı insanlar hiç yaratıcılık yeteneğinin olmadığını düşünür ya da dile getirir. Ama bu yetenek istisnasız herkeste var, ya farkında değil ya da ortaya çıkmamış örtülü kalmış olabilir. 

Yaratıcılık sıra dışı bir şeydir. Sıradan insan yaratıcılığını ortaya çıkaramaz. Çünkü yaratıcı olmak için insanın toplum tarafından dayatılan bütün zihinsel kalıplardan özgürleşmesi gerekir. 

Yaratıcılık için birey tüm zihinsel kalıp, koşullanma ve batıl inançlara karşı çıkmalı ve tüm sıradanlığa adeta meydan okumalıdır. Aksi halde koşullanmış zihin sadece taklit etme eğilimi gösterecektir. Bu durumda birey taklitçi olacak, özgürce ve özgün bir şeyler yaratamayacaktır.

Yaratıcılık bireysel bir olgudur ve yaratıcı enerji bireyin ruhi özünden kaynaklanır.

Yaratıcılık bir keşiftir, yürünen yolun hiç görülmemiş güzelliklerini keşfetmektir.

Yaratıcı insan, yolu kendi yöntemiyle yürür ve yürüyüşe yenilik katar.  Yaratıcılığın ortaya çıkması için bireysel zihin kollektif zihnin ötesine geçmelidir. Çünkü sürü zihniyeti hiçbir zaman yaratıcı olamaz.

Dünya Değişim Akademisi’nde sunulan “Yaratıcılık Sanatı” değişim programında, bu konu kapsamlı bir şekilde ele alınıyor ve uygulamalar yapılıyor. Değişim Uzmanları şöyle söylüyorlar:
“Yaratıcılık içten gelen bir özelliktir, yaratıcılığı uyanmış insanın yaptığı her edim bir yaratıcılık patlaması olur.
 Her insanda yaratıcılık potansiyeli vardır, fakat farkındalıksız yaşam yaratıcılığın bastırılmasına neden olur. Günlük rutin hayatında sürekli koşturan, bu yüzden yoğunlaşmaya vakti olmayan insan yaratıcı olamaz.” 

Yaratıcılık Sanatı programı 8 çalışma ve 1 aylık bir program. Yaratıcılığınızı uyandırmak elinizde bu değişim programıyla. Her durumda ve şartta yaratıcılık kullanılabilir böylece, sadece sanatsal amaçlar için değil, hayatı yaşarken her ediminiz yaratıcılıkla olacak, o içinizden akacak…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment 3 yıl önce

Değişim programlarının etkileri inanılmaz.. Bizzat yaşadım.. Herkese tavsiye ederim..