Hayatın anlamı nedir? Her şeyi çıkarın hayatınızdan, sonra bakın, neyi çıkardığınızda anlamsız geliyor hayat oradan anlayabilirsiniz. Şöyle bir düşününce sevgi kalacak, çünkü gerisi boş!

Sevgi, aşk, sevgi her türden… İnsan sevmediğinde hayat anlamsız gelir.

İnsanın hayatında aşk olduğu zaman teslimiyet de olur.

Eğer kişi âşık olmuşsa ve teslimiyet içinde değilse aşk acıları çeker. Ama eğer âşık kişi teslimiyet içindeyse hayat anlamlıdır. O, hayatın anlamını sorgulamaz, çünkü anlamlı olduğunu hisseder.

Burada bahsettiğimiz aşk aslında bilinenden daha geniş kapsamlı bir aşktır. Bir annenin çocuğuna, çocuğun anneye duyduğu aşk da olabilir bu… Çok sevdiğimiz bir insan da olabilir. Dostluklar, arkadaşlıklar, yol gösteren öğretmenler vb. de olabilir. Ya da doğaya duyduğumuz aşk olabilir. Aşkın türü farklı olabilir.

Ya da bir insan tüm varoluşa âşık olabilir.

Bu nasıl oluyor?

Bir insan âşık olduğu zaman teslimiyet içinde olur. Her şeyini âşık olduğu kişiye vermeye hazırdır, tam teslimiyet içindedir. Mantık devre dışı kalır. Âşık insan mantıklı düşünemez bilirsiniz. O, mantık dışı davranır.

Teslimiyet sayesinde insan varoluşla aşk yaşayabilir. Bu metafizik bir deneyimdir. Aşk dünyevi olsa bile dünyasal teslimiyete ve sonrasında da varoluşsal teslimiyete götürür bireyi. O, yeter ki samimi olsun.

Eğer bir insan samimiyetle sevebiliyorsa teslimiyet içindedir ve farkındalığı yükselir, bu farkındalık da onun metafizik olana doğru adım atmasını sağlar.

Varoluşsal teslimiyet deneyimlendiğinde bireyin hayatı varoluşsal anlamla dolar, hayatın anlamını sorgulamak aklına bile gelmez, o varoluşsal akışa teslim olur. Aşk ve teslimiyet ile birey tekâmül edebilir. Bu sayede tüm varoluş bireyin sevgilisi haline gelir.

Varoluşsal aşk ve teslimiyet içinde olan insan ebedi özüne merkezlenerek kendini varoluşun akışına bırakır, teslim olur ve artık hiçbir şey için endişelenmez. O, mücadele etmez, savaşmaz, mutlak barış içinde olur. Bu ise anlayış, kabulleniş ile ilgilidir.

İşte gerçek teslimiyet sayesinde endişe yok, korku yok, mücadele yok, hırs yok, bencillik yok.

Dünya Değişim Akademisi kendini değiştirmek isteyenlere çok etkili değişim programları sunuyor.

Bu konuda önerilecek Değişim Programları; “Teslimiyet Sanatı” ve “Aşk Sanatı”.

Programların her biri 8 seanstan oluşuyor. Her bir seans ise 45 dakikalık çalışmadan oluşuyor. Program haftada 2 kez uygulanarak bir ayda tamamlanıyor.

Her bir seans; o günkü çalışmaya ait farkındalık yaratan kısa bir tema, nefes teknikleri, beden hareketleri ve gevşeme tekniklerinden oluşuyor.

Sekiz seanslık Değişim Programı'nın her bir seansı, konuyla ilgili farklı bir temayı işliyor. Her bir seansta verilen bu temalar kişinin farkındalığını artırıyor.

"Kendini Değiştir Dünyan Değişsin, Dünyanı Değiştir Dünya Değişsin!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercüment 1 yıl önce

Harika bir yazı... Teşekkürler..