Türkiye'deki Çeçen muhaliflere saldırı hazırlığındaki 6 Rus ajanı tutuklandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’deki Çeçen muhaliflere saldırı hazırlığında olan 6 Rus ajanı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçlerinin ortak operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Casusların Çeçen muhalifleri öldürmek için eylem planladığı ve silah temin ettiği belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında şahıslar, dün casusluk suçundan tutuklandı.

Türkiye’deki Çeçen muhalif kişilere yönelik silahlı eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 5’i Rus ve 1’i Özbek uyruklu 6 İstanbul ve Antalya’da yapılan operasyonlarda gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturma kapsamında, Rusya Federasyonu’nun istihbarat servisi ile bağlantılı kişiler, dün Türk Ceza Kanunu’nun 328. maddesi kapsamında siyasal ve askeri casusluk suçundan tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne konuldu.

RUS CASUSLAR, TÜRKİYE’DEKİ ÇEÇEN MUHALİFLERİ ÖLDÜRMEK İÇİN SİLAH TEMİN ETMİŞTİ

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın tespit ettiği Rusya hesabına çalışan casuslar önceki günlerde İstanbul merkezli ve Antalya’yı da kapsayan bir Emniyet operasyonuyla gözaltına alınmıştı. Casusların Çeçen muhalifleri öldürmek için eylem planladığı ve bu maksatla silah temin ettiği belirlendi.

resim tanımı girin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.