Mustafa Balbay: ABD, Afganistan’ın Taliban’dan başka bir gücün eline geçmesini istemedi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği programının bu haftaki konukları; Gazeteci- Tele1 Programcısı Mustafa Balbay, Gazeteci Mehmet Ocaktan, Gazeteci Nergis Demirkaya, Eski LDP Genel Başkanı Cem Toker ve İyi Parti Milletvekili Ahat Andican oldu. Balbay, Türk askerinin Kabil’den geri çekilmesini değerlendirdi.

Balbay konuyla ilgili şunları söyledi:

“Daha Pazartesi günü Erdoğan, İngiltere Başbakanı ile görüştürken bile Türk askerinin orada kalmasından yanaydı. Gelinen noktada, ortaya şu tablo çıkıyor: Bir yıl önce Taliban ile ABD konuşup anlaştı. CIA Başkanı ile Taliban’ın ikinci başkanı da görüşmüştü. ABD tüm silahlarını Taliban’a bırakıp gitti. Burada şöyle bir tablo var: ABD, Afganistan’ın Taliban’dan başka bir gücün eline geçmemesi için olağanüstü bir çaba sarf etti. ‘Ben gidersem bakın ne kadar kötü oluyor’ imajı bile vermek istemiş olabilir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ABDAfganistanMustafa Balbay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.