KKTC'nin 40. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun

1974 Barış Harekatı'nın ardından 1976 tarihinde Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. 15 Kasım 1983 tarihine gelindiğinde ise Kıbrıs Türk Federe Devleti meclisi BM-Birleşmiş Milletler kuruluş Prensiplerinde, uluslararası hukukta ve kurucu anlaşmasında yer alan self-determinasyon hakkını kullanarak oy birliği ile aldığı bir karar neticesinde, günümüzde adıyla bilinen KKTC- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ilan etmiştir.

KKTC'nin kuruluş bildirgesini kurucu merhum KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş halka ve meclise hitaben okumuştur.

Bugün kardeş KKTC'nin kuruluşunun üzerinden 40 yıl geçmiştir. KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin TATAR'ın ifade ettiği gibi KKTC değil sadece bütün "KIBRIS" ismiyle, kardeş Kıbrıs devletine nice bağımsız yüzyıllar dileriz.

Saygıyla,

KİAMP- Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu

T.C Genel Koordinatörü

Dr. Elvin Abdurahmanlı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Şahin 6 ay önce

Bu kutlamanızı samimi görmüyorum madem KARDEŞİZ diyorsunuz, öyleyse AZERBAYCAN, KKTC'yi neden TANIMIYOR... Önce bunu bir açıklayın, sonra samimiyetinize inanalım.. Rahmetli Denktaş'ımızın ve Elçibey'imizin kemiklerini sızlatmayın.