KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: 60 yıldır Kıbrıs Türk halkı, büyük bir haksızlıkla karşı karşıya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Guterres ile yaptığı görüşmede, adadaki yeni süreçte egemenlik ilkesinden taviz vermeyeceklerini bildirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "60 yıldır Kıbrıs Türk halkı, büyük bir haksızlıkla karşı karşıyadır" dedi.

BM GENEL SEKRETERİNDEN TATAR'A DESTEK

Cumhurbaşkanı Tatar, BM 78. Genel Kurulu temasları kapsamında bulunduğu New York'ta, BM Genel Sekreteri Guterres ile yaptığı görüşme sonrası basın açıklaması yaptı. Tatar basın açıklamasında, "Daha önce Cenevre'deki görüşmede Genel Sekretere, adada iki tarafın da kabul edebileceği, egemenlik ve eşitlik şartlarımız kabul olmadan bir müzakere sürecine girmeyeceğimizi Sayın Genel Sekretere tekrar ifade ettik. O da bunlara anlayış gösterdiğini, yaşananları dikkatle izlediğini, her iki tarafın da özgür iradesiyle kabul edebileceği bir anlaşmaya gidilebileceği noktasında bize katıldığını ve hiç bir zaman baskı yapmayacağını söylemiştir" dedi.

"60 YILDIR KIBRIS TÜRK HALKI BÜYÜK BİR HAKSIZLIKLA KARŞI KARŞIYADIR"

Tatar, KKTC'nin amacının barış ve huzur içinde yaşamak olduğunu vurgulayarak, "Türk halkının da Rumlar kadar adada yaşama hakkı var. 60 yıldır Kıbrıs Türk halkı büyük bir haksızlıkla karşı karşıyadır" ifadelerini kullandı.

"RUM KESİMİNİN OLUŞTURDUĞU İZOLASYONU TÜRKİYE SAYESİNDE AŞTIK"

Tatar ayrıca 78. Genel Kurul konuşmasında Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığını savunan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin de gayretleriyle haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürme gayretindeyiz" dedi.

Rumların, Türk halkını asimile etmeyi ve Kıbrıs'ı tamamen bir Yunan adası yapmaya çalıştıklarını ifade eden Tatar, BM'deki görüşmelerde Rum kesiminin oluşturduğu izolasyonu Türkiye'nin sayesinde aşabildiklerini ve seslerini duyurabildiklerini belirtti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.