KKTC Hükümet kabinesinde 4 Bakan değişti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugün Başbakan Ünal Üstel ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, kabine değişikliği ele alındı. Buna göre, kabineye 4 yeni bakan atandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bugün koalisyon hükumeti kabinesinde değişiklik yapıldı. KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün saat 17.00'de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, kabine değişikliği müzakere edildi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın onay vermesiyle yeni kabine Resmi Gazete'de yayımlandı.

KKTC'DE KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Kabinenin Ulusal Birlik Partisi (UBP) kanadından İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Maliye Bakanı Alişan Şan, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy görevden alındı. Maliye Bakanlığına UBP Girne Milletvekili Özdemir Berova, Sağlık Bakanlığına UBP Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına UBP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Çavuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına UBP Lefkoşa Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu atandı. 

Buna göre, KKTC'de yeni Bakanlar Kurulu şu şekilde oldu:

Başbakan: Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm Gençlik ve Spor Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırm Bakanı Erhan Arıklı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş Kelle, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu.

KKTC'de Başbakan Ünal Üstel başkanlığındaki Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümeti, 12 Mayıs 2022’de kuruldu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.