Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 88. Yıldönümü Kutlu Olsun..

5 Aralık 1934 'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, "Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı"verilmesiyle, Cumhuriyet tarihinde demokrasi adına en önemli adımlardan biri atılmış olup kadınlarımızın siyasi ve toplumsal hayattaki konumları daha da güçlenmiştir. Böylesine tarihi bir gün aynı zamanda 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, aynı zamanda kadının toplumsal hayatta lâyık olduğu yeri alabilmesi adına farkındalık oluşturma, karşılaşılan sorunlara çözüm bulma günüdür. 

Şunu bilmeliyiz ki çağdaşlık, kadına verilen değerle ölçülür. Kadınlarımızın eğitim düzeyi arttıkça toplumsal statüleri ve elde ettiği kazanımlar güçlendikçe Türkiye'nin yarınları daha aydınlık daha müreffeh olacaktır.

Bu inançla, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 88. yıldönümü olan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyoruz.

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” Mustafa Kemal Atatürk

Dünya Kadın Hakları Günü Kutlu Olsun!..

BURSA ARENA E'GAZETE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.