5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlu Olsun!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

5 Aralık 1934 Günü TBMM'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yapılan toplantıda "Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı" verildi.

“Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren bu yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Sadece ülkemize özel değil dünyanın çoğu ülkesinde de kutlanmasıyla bugün, anlam ve önemini daha geliştirmiştir. Özellikle ülkemiz dahil dünyanın çok yerinde kadına şiddetin yükselmesi karşısında, Kadın Haklarının daha da öne çıkartılması gerekmektedir.

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve şükranla anıyor, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyoruz.

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” Mustafa Kemal Atatürk

Dünya Kadın Hakları Günü Kutlu Olsun!..

BURSA ARENA E'GAZETE

.......................................................

(Fotoğraf : Not Without My Daughter / Kızım Olmadan Asla filminden alıntıdır)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.