İstanbulda yaşayan Azerbaycanlı Ailelerin anlamlı toplantısı

11 yıldır Türkiye’de Kayıtsız Azerbaycanlı çocukların eğitime kazandırılması amacıyla hizmetler veren Dr Şerqiyye Memmedova, bu defa İstanbul’da yaşayan Azerbaycanlı Ailelerle bir araya geldi.

Küçük yaştaki çocukların gizlice iş yerlerinde çalıştırılarak istismar edilmesine karşı önlemlerin alınması ve bu çocukların eğitime kazandırılması amacıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada Dr Memmedova, “Azerbaycanlı kız ve erkek çocuklarını, okur-yazarlığının artırılması için elinden geldiği kadar destekleyeceğini” ifade ederek, bu projenin önceki yıllarda olduğu gibi gelecekte de süreceği vurguladı.

İstanbul / Bayrampaşa’daki Hüseyin Cavid Azerbaycan Okulunda, 1970’li yıllardan beri Türkiye’ye göç etmiş ve kayıtsız durumdaki Azerbaycanlı çocukların eğitim ve öğretim hayatı dışında kalmaması için, 11 yıldır gönüllü şekilde aktif olarak eğitim faaliyeti göstermekte olduklarını söyleyen Dr Memmedova, Azerbaycan ve Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının, konu ile ilgili sorunların çözümünde ortak faaliyet göstermesinin, sorunların kısa zamanda çözümüne pozitif etki sağlayacağını da belirtti.

Toplantıya katılan KİAMP-Türkiye Genel Koordinatörü Dr Elvin Abdurahmanlı da, Dr Memmedova’nın tüm faaliyetlerine destek verdiklerini açıkladı.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.