Felaket göz göre göre gelmiş! 146 kişiye mezar olan binanın bilirkişi raporu çıktı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da yıkılan Hamidiye Sitesi'nin bilirkişi raporu çıktı. Rapora göre 146 kişinin öldüğü binanın projesi deprem yönetmeliklerine uygun çıkmadı.

Tv100'ün haberinde yer alan Rapordaki tespitler, felaketin göz göre göre geldiğini gösterdi. Konya Teknik Üniversitesi'nce hazırlanan raporda, yapının statik projesinde çok sayıda hata olduğu belirtildi.

Binanın kolonlarının yetersiz olduğu, etriye aralıklarının düzensiz olduğu, zemin etüdünün yapılmadığı ve perde duvarı olmadığı kaydedildi.

Taşıyıcı sistem betonarme projesinin de ne 1975 ne de 1998 deprem yönetmeliklerine uygun olduğu ifade edildi.

HATALI PROJEYE ONAY

Sonuç olarak belediye asli kusurlu bulundu, yıkımının ana nedeninin, hatalı projenin ilgili mercilerde onaylanması olarak gösterildi.

MÜTEAHHİT FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

Binanın müteahhidinn de o dönemin fen işleri müdürü Ahmet Kara olduğuna dikkat çekildi. Geçen yıl 6 şubattaki depremde yıkılan Hamidiye Sitesi'nde 146 kişi hayatını kaybetmişti. 

Olay sonrası kaçan müteahhit Ahmet Kara, 10 gün sonra İstanbul’da yakalanıp tutuklanmıştı.

22,5 YIL HAPİS İSTEMİ

Ahmet Kara dahil 7 kişi hakkında iddianamede, sanıkların bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 22 yıl 6'şar ayla cezalandırılması istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.