Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı 50 bini aştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından can kaybının 50 bin 96'ya yükseldiğini açıkladı.

Türkiye'yi derinden sarsan depremin üzerinden 43 gün geçti. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki toplam can kaybı 50 bin 96'ye yükseldi. 

AFAD Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili dün açıklama yaptı. Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 96, yaralananların sayısının ise 107 bin 204 olduğunu bildirdi.

DEPREM SORUŞTURMALARI DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 298'e yükseldi. Deprem soruşturmalarında 104 müteahhit, 161 yapı sorumlusu, 15 yapı sahibi ve binada değişiklik yapan 18 kişi tutuklandı.

6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

Türkiye Cumhuriyeti, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler ile sarsıldı. Deprem felaketinin ardından yüz binlerce insan evini ve yaşadığı şehri terk etmek zorunda kaldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.