Ege'de Türk SİHA hareketliliği!

Türkiye'nin bugün Ege kıyılarında peş peşe 4 SİHA uçurduğu görüldü. Dikkat çeken bu SİHA hareketliliğini Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz değerlendirdi.

Flightradar24.com'dan alınan radar görüntülerine göre Türkiye bugün SİHA'larla ilgili yoğun günlerinden birini yaşadı. Anlık radar görüntülerinin alındığı sitede, Türk SİHA'larıyla peş peşe uçuş gerçekleştirdiği görüldü.

Bugün gün içinde alınan radar görüntülerinde Türk SİHA'larının Ege ve Suriye sınırında yoğun olarak uçtuğu görüldü. Görüntülerde Ege Denizi ve Doğu Akdeniz bölgesinde 4 SİHA'nın yoğun olarak uçuş gerçekleştirdiği tespit edildi. Öte yandan SİHA'lar bir diğer yoğun uçuşu da Suriye'de gerçekleştirdi. İdlip, Halep, Lazkiye bölgesinde aynı anda birbirine yakın 3-4 SİHA'nın görev yaptığı görüldü. Yunanistan'la gerilim yaşandığı bir dönemde ve Yunan Sahil Güvenliğinin göçmenlere davranışlarının çok konuşulduğu dönemde yaşanan bu SİHA hareketliliği dikkat çekti. 


"YUNANİSTAN'A MESAJ VERMEK İÇİN OLABİLİR"

Radar görüntülerini Haber7'ye değerlendiren Savunma Politikasi Analisti Turan Oğuz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğuz, Türkiye'nin 300'e yakın İHA/SİHA filosunun olduğunu ifade ederek normal zamanlarda da her gün ortalama 15-20 İHA/SİHA'nın aynı anda havada bulunduğunu fakat bugün bir farklılık olduğunu söyledi. Oğuz, bu SİHA'ların genelde modüllerini kapattıkları için radarda görünmediğini ancak bugün bilinçli olarak görülmek istenilmiş olabileceğini belirtti. Oğuz, "Genelde Suriye tarafından vurulmasın diye açılıyor modüller ama Yunanistan tarafında kapalı tutuluyordu. Belki bugün bir mesaj vermek için açmış olabilirler hepsini aynı anda. Yunanistan'dan görülsün istemişlerdir." dedi.


Değerlendirmeleri Haber7'nin haberinde yer alan Oğuz, Türkiye'nin Suriye tarafında İdlip'te sürekli SİHA görevlendirdiğini ifade ederek, "Irak'ta da görevlendiriyor ama oradakiler mesela kapalı. Pençe Kilit operasyonlarında sürekli görüyoruz vurduğu yerleri ama radarda görünmüyor bu SİHA'lar. Türkiye o bölgede görünmemesini tercih ediyor." dedi.

Anahtar Kelimeler:
TSKİHASİHAEGEDE SİHALAR
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.