Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD'nin 'Ayasofya' Açıklamasına Tepki Gösterdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığının Ayasofya hakkındaki açıklamalarına ilişkin aktarılan soruya yazılı cevap verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan Ayasofya açıklamalarını hayretle karşıladıklarını belirten Aksoy, anayasa ve kanunlarla güvence altında olan din ve inanç özgürlüğünün tüm vatandaşlar için ayrım gözetmeksizin korunması doğrultusunda sessiz devrim niteliğinde adımlar atıldığını vurguladı.

“AYASOFYA İLE İLGİLİ HER ZAMAN HASSASİYET YAŞIYORUZ”

Aksoy, Ayasofya da dahil tüm kültürel varlıkların en titiz şekilde korunduğuna dikkat çekerek, “Ayasofya’nın tarihi, kültürel ve manevi değerini de fethederek ülkemizin mülkiyetine aldığımız günden bu yana hassasiyetle yaşatıyoruz.” ifadesini kullandı.

“UYARI ŞEKLİNDE KONUŞMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL”

Ayasofya’nın, Türkiye topraklarında yer alan bütün kültür varlıkları gibi Türkiye’nin mülkiyetinde olduğunu hatırlatan Aksoy, “Ayasofya üzerinde her türlü tasarruf yetkisi yine Türkiye’nin egemenlik hakları çerçevesinde içişlerimizi ilgilendiren bir konudur. Tabiatıyla herkes kendi düşüncesini söylemekte serbesttir ancak egemen haklarımız konusunda ‘uyarıyoruz, dikte ediyoruz’ üslubuyla konuşmak kimsenin haddine değildir.” dedi. (QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.