Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay; "5 bin 894 kişi hayatını kaybetti, 34 bin 810 yaralımız var"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin yaralandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

CAN KAYBI 5 BİN 894, 34 BİNİ AŞKIN YARALI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 894 kişi hayatını kaybetti. 34 bin 810 kişi yaralandı. Enkazdan kurtarılan vatandaşlarımız 8 bin civarı. Yıkılan bina sayısında değişiklik yok." dedi.

60 BİN 218 KİŞİ SAHADA 

Sahada 750 vincin olduğunu ilave olarak iş makineleri gibi birçok aracın olduğunu belirten Oktay, "4 bin 794 iş makinemiz sahada çalışmaya devam ediyor. 60 bin 218 kişi fiilen sahada görevlendirilmiş çalışmaya başlamıştır. Tüm havalimanlarını kullanmaya başladık. 36’yı bulan helikopterlerimizle de çalıştık. Gece görüşü olan helikopterlerimizle de şu an çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

YIKILAN BİNA SAYISI 5 BİN 775

Yıkılan bina sayısının 5 bin 775 olduğunu bildiren Oktay, "Enkazdan kurtulanların 8 bin olduğunu ifade etmiştik. Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor. Son vatandaşımıza ulaşana kadar devam edecek. Barınmada çadırlar ve battaniye dağıtımı yoğunlaştı. 1 milyona yaklaşmış durumda battaniyemiz var. Bu rakamı çok hızlı bir şekilde 1,5-2 milyon civarına taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

451 BİN 880 KİŞİNİN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

"Tüm havalimanlarını kullanmaya başladık. 36’yı bulan helikopterlerimizle de çalıştık. Gece görüşü olan helikopterlerimizle de şu an çalışmalar devam ediyor." diyen Oktay, ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor, enkaz altında bulunan son vatandaşımıza ulaşana kadar da bu çalışmalarımız devam edecek."

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.