CHP lideri Özel'den Erdoğan'a: Sen gücünü Anayasa'dan alıyorsun, bindiğin dalı kesiyorsun

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, parti lideri seçilmesi sonrası ilk kez partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel, iktidarın son yargı krizi sonrası anayasa değişikliği yapılması gerektiği yönündeki açıklamalarına ilişkin olarak, "Valla Sayın Erdoğan, sende anayasayı değiştirecek sayı yok. Seninle birlikte anayasayı güçsüzleştirmeye kalkarsam gözüm çıksın" dedi.

Anayasa'nın üçüncü maddesinin açık ve net olduğunu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararının bekletilmeden Resmi Gazete'de yayımlandığını; kararın yasama, yürütme, yargı oranlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağladığını söyledi.

AYM kararıyla ilgili olarak, "Vatandaş Tayyip Erdoğan'ı da AKP Genel Başkanını da bağlar" diyen Özel, Erdoğan'a şu sözlerle seslendi:

" 'Ben bu maddeyi yok sayıyorum' diyor. Sen gücünü Anayasa'dan alıyorsun, bindiğin dalı kesiyorsun. Bu ülkeye yaptığın kötülüğün farkında değilsin...Erdoğan aklını başına topla, bindiğin dalı kesme."

Yargıtay'ın Can Atalay kararında "AYM'ye kafa tuttuğunu" belirten Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Meclis Danışma Kurulu'nun toplanması taleplerine önce olumlu baktığını sonra ise Kurul'un toplanamadığını hatırlattı, "Sonra uçaktaki konuşmalarından anlaşıldı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay'ın kararına destek veriyor" dedi.

Özel, "Bundan sonra Tayyip Erdoğan'a karşı biri darbeye karşılaşırsa gerekirse tankın üstüne çıkarız. Ancak, bu darbe girişiminde Erdoğan'a meydanı bırakmayız, haddini bilsin" diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Gelin demokratik bir anayasa yapalım ve bunun koşullarını yaratmak için elimizi taşın altına sokalım. Aksi halde yeni Anayasa tartışmalarının kandırmaktan öteye geçmeyeceğini biliyoruz" dedi.

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.