CHP’nin Yeni Genel Başkanı: ÖZGÜR ÖZEL

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı oldukça hareketli ve heyecanlı geçti.

Genel Başkanlık yarışında ikinci tura kalan seçimler sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun rakibi olan Özgür Özel, 1.366 delegenin 812'sinden oy alarak partinin yeni Genel Başkanı oldu.

Kurultay konuşmasında son kez aday olduğu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıldır yürüttüğü genel başkanlığa, delege tercihiyle veda etti. Delegelerin “travma” olarak nitelendirdiği son seçimlerindeki yenilginin faturası Kılıçdaroğlu’na kesildi. Ne açıkladıysa da olmadı. Hatta sırtından hançerlendiği şeklindeki beyanları da delege tarafında ters etki yaptı.

İkinci tur oylamada 536 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu, sandık sonuçları (gece 02.30'dan sonra) ilanından 15 - 20 dakika önce ve ayrıca herhangi bir kutlama ya da konuşma yapmadan kongre salonunu terk etti.

Seçim sonuçlarının divan başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklanmasından sonra kürsüye gelen Özgür Özel etkileyici ve birleştirici bir konuşmayla teşekkürde bulundu.

 bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.