"Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım" demişti... Barış Yarkadaş kararını açıkladı!

CHP kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel'in kazanması halinde mesleğini bırakacağını belirten Barış Yarkadaş, gazetecilik kariyerine son verdiğini açıkladı.

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda partinin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

Genel Başkan seçiminin ardından, CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'ın geçen eylül ayında TV100'de katıldığı canlı yayında kullandığı ifadeler yeniden gündeme geldi.

Yarkadaş, Kübra Par'ın "Bir sürpriz olur mu? Mesela kurultay günü sizinle yayın yapsak, Barış Yarkadaş, ‘Ben süreci doğru okuyamamışım, Özgür Özel kazandı, ‘pardon’ deme ihtimaliniz var mı?" sorusuna "Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım" yanıtını vermişti.

Özel'in seçimi kazanmasının ardından Barış Yarkadaş'ın sözleri yeniden gündeme geldi.

KARARINI AÇIKLADI

Barış Yarkadaş, TV100'de yayınlanan 'Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı' programında kararını duyurdu.

Yarkadaş gazetecilik mesleğini bıraktığını şu sözlerle duyurdu:

"Bu video 29 milyon kişi tarafından izlenmiş. Daha Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaşmamıştı. Sayın genel başkanla yola devam edilmesini istiyordum. Kılıçdaroğlu'na hakkımı helal ediyorum, kendisinin de hakkını helal etmesini isterim. 

Uzun yıllardır gazetecilik yapıyorum. Benim gazetecilik dışında hiçbir gelirim yok. Bu kurum çalışanlarını özgür kılan bir kuruluş. Bir ben gazeteciliği iktidarı denetleyen bir meslek olara görüyorum. Halkın çıkarlarını gözetiyorum. CHP'nin eski vekili olduğum için siyasi olarak da tavır alıyorum. 

Türkiye'de bu tür iddialı sözler hep dile getirildi. Kamoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Saat 23:49 itibariyle söz verdiğim üzere aktif gazeteciliği bırakıyorum. Siyaset yorumcusu olarak devam edebilirim. Kararımı yarın vereceğim."

Turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.